Michel Odent: Mit tesz az orvostudomány az emberiséggel?

-20%
VAN
Raktárkészlet:
Michel Odent: Mit tesz az orvostudomány az emberiséggel?
3 450 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 760 Ft

Michel Odent könyve olyan égető kérdésekre keresi a válaszokat, melyeknek igen nagy a létjogosultsága napjainkban. 

Részletek

Szükségünk van-e bábákra? Mi a jövője az emberi szülőképességnek? Mi lesz, ha az élettani mechanizmusokat irányító természetes hormonokat lassanként gyógyszerekkel helyettesítjük?

 

Várható-e a homo sapiens evolúciója az újszülöttek születésének módjával kapcsolatban?

 

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Michel Odent világhírű szülészorvos, kutató a „Mit tesz az orvostudomány az emberiséggel?” című, magyarul most megjelenő könyvében. Az idén 92 éves orvos a szülés-születés jövőjét járja körül széles körű, interdiszciplináris szemléletével.

Szerinte eljött az idő, hogy belássuk, ha szeretnénk az emberiséget, a Földet fenntartani, akkor nemcsak a környezetszennyezésre kell fordítanunk a figyelmünket, hanem az emberi fejlődés kritikus szakaszára, a születés körüli időszakra is, amely az elmúlt évezredek, de különösen az elmúlt évtizedek során radikálisan megváltozott.

Michel Odent a könyve végén válaszol a könyv elején föltett kérdésére: igen, az emberiségnek nagy szüksége van a bábákra. Azokra, akik megelőzték korukat, és mentik, ami menthető: megpróbálják újra fölfedezni a szülő nők alapvető szükségleteit.

Szakmai lektor: dr. Geréb Ágnes

Magyar kiadás az Alternatal Alapítvány gondozásábankészült 2021-ben.

Adatok
Cikkszám
97896938542762
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!