Kapfelsperger/Pollmer: Halál a konyhában - Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban

-20%
VAN
Raktárkészlet:
Kapfelsperger/Pollmer: Halál a konyhában - Gyógyszerek és vegyszerek a táplálékunkban
2 950 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

2 360 Ft

“Ha egy békát forró vízzel teli edénybe teszünk, akkor az kétségbeesetten próbál kimenekülni a fazékból. Ha ellenben hideg vízbe tesszük, amelyet lassan melegítünk, akkor az állat hagyja magát halálra főzni, anélkül, hogy különösebben védekezne.
Ez a hasonlat találóan jellemzi a civilizált ember helyzetét napról napra egyre jobban szennyeződő környezetében.”

A béka problémája a következő: egyszerűen nem akarja észrevenni, hogy a hőmérséklet egészen lassan emelkedik. Ezért elmulasztja azt, hogy még idejében cselekedjen.

A Halál a konyhában az élelmiszer-biztonság alapvető kérdéseivel, ezek hátterével és a lehetséges megoldásokkal foglalkozik.

Számba veszi a húsban, halban, tojásban tejben és tejtermékekben, a felvágottakban, kolbászokban és egyéb húsipari termékekben előforduló szennyeződéseket és ezek egészségünkre gyakorolt hatásait. Leírja a modern állattartás és élelmiszer-feldolgozás hátulütőit, az intenzív növénytermesztés árnyoldalait, és a biogazdálkodás mibenlétét.
Tanácsokat ad a fogyasztói önvédelemre, hogyan tudjuk a legjelentősebb szennyező forrásokat elkerülni, mit kell tekintetbe vennünk vásárlásainkkor.

Eva Kapfelsperger és Udo Pollmer könyve annak idején a fogyasztóvédelem komoly hullámát indította el Németországban, s ha­tásaként számos pozitív változás történt. Sok hullámnak kell azonban még elindulnia ott is és itt is ahhoz, hogy valóban biztonságossá váljanak élelmiszereink.

A Der Spiegel szerint a könyv “riasztólövés” ételeink és környezetünk szennyezettségére vonatkozóan.

Adatok
Cikkszám
9789639904019
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!